Uitje met multiculturele groep vrouwen naar Texel

9 april was een zonnige dag en 50 vrouwen hadden zich aangemeld om mee te gaan naar Texel. Voor de meesten was dit de eerste keer dat ze op een eiland waren. Na een gezellige heenreis met veel muziek en dans kwamen we aan bij de boot. Dit was al een belevenis op zich veel wind, hoge golven en veel selfies.

Om 11.00 uur kwamen we aan bij Ecomare het centrum voor wadden en Noordzee op Texel.
“Het combineert opvang van zeehonden en vogels met een natuurmuseum en zeeaquarium. Twee bruinvissen en vijftien zeehonden worden er permanent opgevangen. Door de veelzijdigheid van het centrum krijgen bezoekers bij Ecomare een compleet beeld van de natuur van de wadden Noordzee (Wikipedia).
Hier werden de zeehonden gefotografeerd en de tentoonstelling bezocht. De informatie over het wel en wee van alle dieren die leven op het eiland met veel interesse gelezen. Ook werd het duidelijk welke invloed wij met z’n allen hebben op de gezondheid van dieren.
Dat afval die soms achteloos in de natuur wordt gedropt en heel lang gevolgen heeft voor alle dieren en mensen.

Daarna werd een picknickplek opgezocht waar alle meegenomen lunch-”koffers” werden geopend, gedeeld en opgegeten en het afval verdween in de daar voor bestemde bakken.

Alles ging veel te snel voorbij en voor we het wisten zaten we alweer op de terugweg met weer veel muziek en dans en voldaan gevoel en vragen wanneer het volgende reisje is en waar heen.

Deze dag werd medemogelijk gemaakt door: J.C. Ruigrok Stichting

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *