Verslag van de 4 uitjes van Hand in Hand 2022

Voor de vakantie hebben wij vier verschillende activiteiten georganiseerd voor de vrouwen.

Op dinsdag 31 mei ging het eerste uitje, met de taal cursus, naar het Tylers museum van 9.00 tot 11.30 uur onder begeleiding van Paula en Rie.
We verzamelden bij de bushalte Marsmanplein om 9.00 uur. Om 9.15 hebben we de bus genomen naar de stad, daar zijn we samen naar een terrasje gegaan en hebben wij koffie en thee gedronken. Het was een mooie moment om elkaar te spreken en bij te praten. Daarna zijn we naar het museum gegaan. De groep van negen vrouwen met de docent en het bestuur. De vrouwen waren heel geïnteresseerd in de meubels, schilderijen en ook naar de geschiedenis. Wij kregen ook een toelichting over het museum. Het was echt verrassende informatie en de vrouwen luisterden met interesse naar deze cultuur.

Met de fietsgroep was op 7 juni een fietstocht naar het pannenkoekenhuis ‘Onder de platanen’ en naar de informatieboerderij Zorgvrij. Van 9.15 tot 12.00 uur onder begeleiding van Ouafika en Hassania. De groep bestond uit acht vrouwen waarvan drie hun kinderen hadden meegenomen. Het was de bedoeling om te laten zien aan de vrouwen hoe belangrijk de fiets is. Hoe je lekker kan genieten met mooi weer en waar je naar toe kan gaan met je kinderen. Wij hebben een rondleiding gedaan voor hen. Ze waren blij met de natuur met de omgeving. Daarna hebben wij pannenkoeken gegeten. Daarna zijn we terug gegaan naar huis. Ze waren helemaal blij met deze ervaring en ze willen graag af en toe met de groep even weg met fiets.

Op 10 juni was het uitje van de wandelgroep en kookgroep. We wandelden naar Duin en Kruidberg in Santpoort en daar hebben we een lekker gebakje met koffie genomen. Het uitje was van 9.00 tot 11.30 onder begeleiding van Amina en Malika . De groep was negen vrouwen groot. Ze waren helemaal weg van de natuur en van de rust van de plek en van de omgeving.

Op 14 juni was de sportdag van 9.30 tot 13.30 bij de speeltuin Delftwijk onder begeleiding van Rie, Paula, Ouafika en Hassania. Er waren elf deelnemers. Iedereen had iets meegenomen om samen een gevarieerd ontbijt te nuttigen. We hebben eerst samen gegeten, daarna zijn we begonnen met de sport activiteiten: zumba, sjoelen, pong, jeu de boule en voetballen. Ook was er nog een quiz over eten. Aan het eind werden alle punten opgeteld en kregen de eerste een prijs. Alle deelnemers kregen als aandenken ook nog een masker. Het was alweer een succesvolle dag .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *