Open dag

Wij organiseren een open dag op 19 september

Maak kennis met alle activiteiten die wij organiseren voor vrouwen van alle culturen

Hoe laat: 9.00 – 11.00

Waar: Jan Gijzenkade 305a

Wat neem je mee:  je nieuwe buurvrouw, kennis of vriendin.

Wij zorgen voor koffie, thee en koekjes.

Je bent van harte welkom!

Oma’s heppie happie

Wil je een keer gezellig samen met anderen lunchen? Ieder dinsdag is er een een warme lunch voor 4 euro! Wel op maandag voor 13:00 aanmelden als je wil komen!

Zomeractiviteiten

Voor gezinnen die niet op vakantie kunnen en/of gaan hebben we twee activiteiten georganiseerd. Een buurt picknick op 20 augustus in het Schoterbos. En een ouder & kind activiteit op 22 augustus: een uitje naar speeltuin De Veilige Haven in IJmuiden.

Op de picknick waren ongeveer 60 deelnemers en naar de speeltuin zijn 12 moeders en 17b kinderen mee geweest.

Uitje naar bioscoop

In de kerstvakantie zijn we met een grote groep moeders (10) en kinderen (26) naar de bioscoop geweest. We hebben gezamelijk leuk naar de film gekeken.

Weet wat je doet training gestart

Donderdag 10 november was de al weer de twede bijeenkomst van de cursus “Weet wat je doet”. Dit wordt  georganiseerd in samen werking met Stichting Zohor, Basmah, Dock en de Gemeente Haarlem. Ongeveer 15 vrouwen gaan de komende weken aan de slag.

Banenmarkt

Zaterdag 5 november was de banenmarkt die wij, Delftwijk Hand in Hand en Stichting Zohor, samen hebben georganiseerd. Er was een opkomst van meer dan 90 vrouwen. De middag werd geopend door wethouder Diana van Loenen. Zij gaf aan wat het belang van werk is voor veel vrouwen en dat de samenleving hen hard nodig heeft. Wij hebben tijdens de middag veel vrouwen gesproken. Men was heel enthousiast. Ook de aanwezige standhouders waren enthousiast en gaven aan het een geslaagde middag te vinden. “ZKIJ werkt door” (en Spaarnewerkt onderdeel van ZKIJ) gaf bijvoorbeeld aan 18 afspraken gemaakt te hebben voor hun spreekuur voor loopbaanbegeleiding. De politie gaf aan zelden zoveel interesse en vragen te hebben gehad van vrouwen tijdens een banenmarkt. Het Werkgever Servicepunt had ook meerdere interessante gesprekken. Zij hebben de nodige adviezen en doorverwijzingen kunnen geven. Veel interesse was er ook voor Zorgbalans en voor Nova College/ leren en werken. Diverse vragen van vrouwen over mogelijke trajecten. Het pharmaceutische bedrijf Teva en St. Bedrijf en Samenleving hebben ook veel vrouwen gesproken. Het Sociale wijkteam was ook aanwezig. Meerdere vrouwen gaven aan graag nog een keer een banenmarkt te willen bezoeken. De banenmarkt was gericht op alle vrouwen met of zonder opleiding. Wellicht dat er bij een volgende banenmarkt een breder aanbod zal zijn. Wij kijken in ieder geval terug op een geslaagde middag. Wij bedanken hierbij de Gemeente Haarlem, ZorgBalans, het Bedrijf Teva, Bedrijf & Samenleving, “ZKIJ werkt door” waaronder Spaarnewerkt, Werkgever Servicepunt ZK, Nova College, Sociale wijkteam en de Politie. Niet te vergeten veel dank aan onze vrijwilligsters die keihard hebben gewerkt om deze dag mogelijk te maken. Dank jullie wel! Jullie zijn toppers!