Weet wat je doet training gestart

Donderdag 10 november was de al weer de twede bijeenkomst van de cursus “Weet wat je doet”. Dit wordt  georganiseerd in samen werking met Stichting Zohor, Basmah, Dock en de Gemeente Haarlem. Ongeveer 15 vrouwen gaan de komende weken aan de slag.

Banenmarkt

Zaterdag 5 november was de banenmarkt die wij, Delftwijk Hand in Hand en Stichting Zohor, samen hebben georganiseerd. Er was een opkomst van meer dan 90 vrouwen. De middag werd geopend door wethouder Diana van Loenen. Zij gaf aan wat het belang van werk is voor veel vrouwen en dat de samenleving hen hard nodig heeft. Wij hebben tijdens de middag veel vrouwen gesproken. Men was heel enthousiast. Ook de aanwezige standhouders waren enthousiast en gaven aan het een geslaagde middag te vinden. “ZKIJ werkt door” (en Spaarnewerkt onderdeel van ZKIJ) gaf bijvoorbeeld aan 18 afspraken gemaakt te hebben voor hun spreekuur voor loopbaanbegeleiding. De politie gaf aan zelden zoveel interesse en vragen te hebben gehad van vrouwen tijdens een banenmarkt. Het Werkgever Servicepunt had ook meerdere interessante gesprekken. Zij hebben de nodige adviezen en doorverwijzingen kunnen geven. Veel interesse was er ook voor Zorgbalans en voor Nova College/ leren en werken. Diverse vragen van vrouwen over mogelijke trajecten. Het pharmaceutische bedrijf Teva en St. Bedrijf en Samenleving hebben ook veel vrouwen gesproken. Het Sociale wijkteam was ook aanwezig. Meerdere vrouwen gaven aan graag nog een keer een banenmarkt te willen bezoeken. De banenmarkt was gericht op alle vrouwen met of zonder opleiding. Wellicht dat er bij een volgende banenmarkt een breder aanbod zal zijn. Wij kijken in ieder geval terug op een geslaagde middag. Wij bedanken hierbij de Gemeente Haarlem, ZorgBalans, het Bedrijf Teva, Bedrijf & Samenleving, “ZKIJ werkt door” waaronder Spaarnewerkt, Werkgever Servicepunt ZK, Nova College, Sociale wijkteam en de Politie. Niet te vergeten veel dank aan onze vrijwilligsters die keihard hebben gewerkt om deze dag mogelijk te maken. Dank jullie wel! Jullie zijn toppers!

Open dag Vereniging Delftwijk Hand in Hand

Wanneer: op 20 september
Hoe laat: 9.00 – 12.00 uur
Waar: Jan Gijzenkade 305a

Ben je nieuwsgierig naar onze activiteiten voor vrouwen?
Wil je inschrijven voor één van onze activiteiten?
Wil je een activiteit organiseren?
Wil je inschrijven voor ons uitje op zondag 2 oktober ?

Je bent van harte welkom!

Zwemlessen en vrij zwemmen voor vrouwen in Haarlem Noord

Vanaf 2019 organiseren wij in samenwerking met zwembad De Platneet in Haarlem Noord zwemlessen en vrij zwemmen voor vrouwen. Ondanks dat er veel lessen zijn uitgevallen i.v.m. corona zijn er toch 10 vrouwen die onlangs diploma A hebben gehaald!
Vanaf september starten wij de zwemles met vier groepen, 3 voor diploma A en 1 groep voor diploma B. Het zwemmen is op zondagen van 16:30 tot 18:30 uur.
Wil je vrijzwemmen of inschrijven voor de zwemles meld je aan via contactpersoon Hassania. Met Haarlempas krijg je korting voor het vrijzwemmen. Kinderen zonder zwemdiploma zijn niet welkom. Betalen kan alleen met pinpas.

De data voor zwemmen:
18 september
9 oktober
16 oktober
30 oktober
13 november
27 november
11 december

Verslag van de 4 uitjes van Hand in Hand 2022

Voor de vakantie hebben wij vier verschillende activiteiten georganiseerd voor de vrouwen.

Op dinsdag 31 mei ging het eerste uitje, met de taal cursus, naar het Tylers museum van 9.00 tot 11.30 uur onder begeleiding van Paula en Rie.
We verzamelden bij de bushalte Marsmanplein om 9.00 uur. Om 9.15 hebben we de bus genomen naar de stad, daar zijn we samen naar een terrasje gegaan en hebben wij koffie en thee gedronken. Het was een mooie moment om elkaar te spreken en bij te praten. Daarna zijn we naar het museum gegaan. De groep van negen vrouwen met de docent en het bestuur. De vrouwen waren heel geïnteresseerd in de meubels, schilderijen en ook naar de geschiedenis. Wij kregen ook een toelichting over het museum. Het was echt verrassende informatie en de vrouwen luisterden met interesse naar deze cultuur.

Met de fietsgroep was op 7 juni een fietstocht naar het pannenkoekenhuis ‘Onder de platanen’ en naar de informatieboerderij Zorgvrij. Van 9.15 tot 12.00 uur onder begeleiding van Ouafika en Hassania. De groep bestond uit acht vrouwen waarvan drie hun kinderen hadden meegenomen. Het was de bedoeling om te laten zien aan de vrouwen hoe belangrijk de fiets is. Hoe je lekker kan genieten met mooi weer en waar je naar toe kan gaan met je kinderen. Wij hebben een rondleiding gedaan voor hen. Ze waren blij met de natuur met de omgeving. Daarna hebben wij pannenkoeken gegeten. Daarna zijn we terug gegaan naar huis. Ze waren helemaal blij met deze ervaring en ze willen graag af en toe met de groep even weg met fiets.

Op 10 juni was het uitje van de wandelgroep en kookgroep. We wandelden naar Duin en Kruidberg in Santpoort en daar hebben we een lekker gebakje met koffie genomen. Het uitje was van 9.00 tot 11.30 onder begeleiding van Amina en Malika . De groep was negen vrouwen groot. Ze waren helemaal weg van de natuur en van de rust van de plek en van de omgeving.

Op 14 juni was de sportdag van 9.30 tot 13.30 bij de speeltuin Delftwijk onder begeleiding van Rie, Paula, Ouafika en Hassania. Er waren elf deelnemers. Iedereen had iets meegenomen om samen een gevarieerd ontbijt te nuttigen. We hebben eerst samen gegeten, daarna zijn we begonnen met de sport activiteiten: zumba, sjoelen, pong, jeu de boule en voetballen. Ook was er nog een quiz over eten. Aan het eind werden alle punten opgeteld en kregen de eerste een prijs. Alle deelnemers kregen als aandenken ook nog een masker. Het was alweer een succesvolle dag .