Laatste activiteiten van dit seizoen

27 juni van 9.00 tot 10.30 uur

Op die dag komt Leny Haaring, een deskundige, informatie geven over dementie. Wat zijn de symptomen van dementie? Wat is verschil tussen een dementie en Alzheimer? Er is ook informatie in het Arabisch en Turks.

4 juli van 9.00 tot 10.30

Informatie ochtend door de Jeugdgezondheidzorg Kennemerland. Een arts en een verpleegkundige komen informeren over inentingen, bijv. voor jonge kinderen (mazelen), voor pubers (meningokokken) en voor als u op vakantie gaat.

5 juli van 9.00 tot 12.00

Sportdag, afgesloten met een gezonde lunch.

Feestje voor kinderen op hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag

Organiseren wij voor alle kinderen een feestje

Wanneer: Donderdag 30 mei

Hoe laat: 10.00 tot 14.00

Waar: Jan Gijzenkade 305 a

Wat gaat er gebeuren:

  • Schminken voor alle kinderen
  • Er wacht een clown!
  • Er is iets lekkers te eten en drinken
  • Henna voor meisjes van alle leeftijden (Kosten voor de kleintjes: een hand 3,00 €, twee handen 5,00 €. Voor de grote kinderen: een hand 4 €, twee handen 6€.

 

Programma mei/juni/juli


“Delftwijk Hand in Hand”

Organiseert

  • 30 mei Henna voor meisjes, schminken voor kinderen en er is een clown.
  • 13 juni vieren we suikerfeest met de vrouwen.

 THEMA Ochtend.

Donderdag 20 juni gaat over Dementie:

Leny Haaring is psycholoog en deskundige op het gebied van Dementie en Alzheimer. Zij komt vertellen over dit onderwerp. Wat is verschil tussen Alzheimer en Dementie. Hoe herken je dat? Je krijgt informatie en tips.

Donderdag 27 juni gaat over Vaccinatie: 9.00 – 10.30 (Deze datum nog niet zeker)

Veel ouders hebben niet genoeg informatie over vaccinatie. Moet ik mijn zoon of dochter wel of niet laten inenten? Wil je meer weten? Kom dan! Een deskundige van de GGD komt al je vragen beantwoorden.

Vrijdag 5 juli is het sportdag voor vrouwen, met een gezonde lunch! De details komen later,

Aanmelden: 06-54203842

Waar:        Jan Gijzenkade 305a

Kosten:     Gratis, kinderopvang aanwezig

Paasbrunch

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst.
Mede om die reden organiseerden Delftwijk Hand in Hand in samenwerking met Delftwijk City, Paleis Noord en Burennetwerk een Paasbrunch.

gesponsord door

Uitje met multiculturele groep vrouwen naar Texel

9 april was een zonnige dag en 50 vrouwen hadden zich aangemeld om mee te gaan naar Texel. Voor de meesten was dit de eerste keer dat ze op een eiland waren. Na een gezellige heenreis met veel muziek en dans kwamen we aan bij de boot. Dit was al een belevenis op zich veel wind, hoge golven en veel selfies.

Om 11.00 uur kwamen we aan bij Ecomare het centrum voor wadden en Noordzee op Texel.
“Het combineert opvang van zeehonden en vogels met een natuurmuseum en zeeaquarium. Twee bruinvissen en vijftien zeehonden worden er permanent opgevangen. Door de veelzijdigheid van het centrum krijgen bezoekers bij Ecomare een compleet beeld van de natuur van de wadden Noordzee (Wikipedia).
Hier werden de zeehonden gefotografeerd en de tentoonstelling bezocht. De informatie over het wel en wee van alle dieren die leven op het eiland met veel interesse gelezen. Ook werd het duidelijk welke invloed wij met z’n allen hebben op de gezondheid van dieren.
Dat afval die soms achteloos in de natuur wordt gedropt en heel lang gevolgen heeft voor alle dieren en mensen.

Daarna werd een picknickplek opgezocht waar alle meegenomen lunch-”koffers” werden geopend, gedeeld en opgegeten en het afval verdween in de daar voor bestemde bakken.

Alles ging veel te snel voorbij en voor we het wisten zaten we alweer op de terugweg met weer veel muziek en dans en voldaan gevoel en vragen wanneer het volgende reisje is en waar heen.

Deze dag werd medemogelijk gemaakt door: J.C. Ruigrok Stichting

 

Uitje naar Texel!

Ook dit jaar is het weer gelukt om een uitje te organiseren. Het enthousiasme om mee te gaan was groot. De plekjes in de bus waren snel vol. We gaan op 9 april met een volle bus vrouwen Texel ontdekken! Voor de gezelligheid en tegelijktijd gaan we aandacht besteden aan natuur en duurzaamheid. We bezoeken op Texel o.a. het zeehondencentrum Ecomare.

Dit uitje is mede mogelijk door een bijdrage van de J.C. Ruigrok Stichting.

Traditionele naailes is gestart

Op vrijdag 22 maart is de traditionele naailes met veel enthousiame gestart. De deelnemers gaan met de hand en met de naaimachine leren werken. Heb je ook zin om dit te leren? Aanmelden is nog mogelijk.