Diploma uitreiking “Weet wat je doet”

Vrijdagavond 27 januari was, in aanwezigheid van burgemeester Jos Wienen, de uitreiking van de diploma’s van de cursus “Weet wat je doet”. Deze cursus was georganiseerd in samenwerking met Stichting Zohor en VanHier.

Uitje naar bioscoop

In de kerstvakantie zijn we met een grote groep moeders (10) en kinderen (26) naar de bioscoop geweest. We hebben gezamelijk leuk naar de film gekeken.

Weet wat je doet training gestart

Donderdag 10 november was de al weer de twede bijeenkomst van de cursus “Weet wat je doet”. Dit wordt  georganiseerd in samen werking met Stichting Zohor, Basmah, Dock en de Gemeente Haarlem. Ongeveer 15 vrouwen gaan de komende weken aan de slag.

Banenmarkt

Zaterdag 5 november was de banenmarkt die wij, Delftwijk Hand in Hand en Stichting Zohor, samen hebben georganiseerd. Er was een opkomst van meer dan 90 vrouwen. De middag werd geopend door wethouder Diana van Loenen. Zij gaf aan wat het belang van werk is voor veel vrouwen en dat de samenleving hen hard nodig heeft. Wij hebben tijdens de middag veel vrouwen gesproken. Men was heel enthousiast. Ook de aanwezige standhouders waren enthousiast en gaven aan het een geslaagde middag te vinden. “ZKIJ werkt door” (en Spaarnewerkt onderdeel van ZKIJ) gaf bijvoorbeeld aan 18 afspraken gemaakt te hebben voor hun spreekuur voor loopbaanbegeleiding. De politie gaf aan zelden zoveel interesse en vragen te hebben gehad van vrouwen tijdens een banenmarkt. Het Werkgever Servicepunt had ook meerdere interessante gesprekken. Zij hebben de nodige adviezen en doorverwijzingen kunnen geven. Veel interesse was er ook voor Zorgbalans en voor Nova College/ leren en werken. Diverse vragen van vrouwen over mogelijke trajecten. Het pharmaceutische bedrijf Teva en St. Bedrijf en Samenleving hebben ook veel vrouwen gesproken. Het Sociale wijkteam was ook aanwezig. Meerdere vrouwen gaven aan graag nog een keer een banenmarkt te willen bezoeken. De banenmarkt was gericht op alle vrouwen met of zonder opleiding. Wellicht dat er bij een volgende banenmarkt een breder aanbod zal zijn. Wij kijken in ieder geval terug op een geslaagde middag. Wij bedanken hierbij de Gemeente Haarlem, ZorgBalans, het Bedrijf Teva, Bedrijf & Samenleving, “ZKIJ werkt door” waaronder Spaarnewerkt, Werkgever Servicepunt ZK, Nova College, Sociale wijkteam en de Politie. Niet te vergeten veel dank aan onze vrijwilligsters die keihard hebben gewerkt om deze dag mogelijk te maken. Dank jullie wel! Jullie zijn toppers!

Open dag Vereniging Delftwijk Hand in Hand

Wanneer: op 20 september
Hoe laat: 9.00 – 12.00 uur
Waar: Jan Gijzenkade 305a

Ben je nieuwsgierig naar onze activiteiten voor vrouwen?
Wil je inschrijven voor één van onze activiteiten?
Wil je een activiteit organiseren?
Wil je inschrijven voor ons uitje op zondag 2 oktober ?

Je bent van harte welkom!