Buurtlunch voor vrouwen

Om de twee weken (de oneven weken) gaan we weer door met een lunch voor vrouwen uit de buurt. Daar kunnen de vrouwen samenkomen en onder het eten gezellig kletsen. Neem een keer je buurvrouw of vriendin mee! We organiseren deze activiteit in samen werking mar Buurts. De lunch wordt volledig door ons verzorgt. We vragen een kleine bijdrage.

Lichtfeest

Als gezellige afsluiting van 2023 werd het lichtfeest met zo’n 30 vrouwen gevierd met eten en veel veel gezelligheid.

Mantelzorgdag

In samenwerking met Tandem hebben we een bijeenkomst georganiseerd over mantelzorg. Er was een presentatie over twee verschillende mantelzorgers één met een Nederlandse afkomst en één met een Marokkaanse afkomst. Daar was er een dialoog over de verschillen en overeenkomsten. De bijeenkomst werd ongeveer 25 vrouwen bijgewoond. Na afloop was er nog een lunch.

Uitje naar Giethoorn

Zondag 8 oktober zijn we met een groep vrouwen op ons jaarlijks uitje geweest. Deze keer was de bestemming Giethoorn. De groep bestond uit 45 vrouwen afkomstig uit veel verschillende landen (Irak, Palestina, Syrië, Soedan, Turkije, Marokko en Nederland). De groep heeft weer een stukje van Nederland ontdekt. We hebben veel plezier gehad op de rondvaartboot en ook gelegeerd over de geschiedenis van Giethoorn. Het was mooi weer dus er werd volop genoten.

Open dag

Wij organiseren een open dag op 19 september

Maak kennis met alle activiteiten die wij organiseren voor vrouwen van alle culturen

Hoe laat: 9.00 – 11.00

Waar: Jan Gijzenkade 305a

Wat neem je mee:  je nieuwe buurvrouw, kennis of vriendin.

Wij zorgen voor koffie, thee en koekjes.

Je bent van harte welkom!

Oma’s heppie happie

Wil je een keer gezellig samen met anderen lunchen? Ieder dinsdag is er een een warme lunch voor 4 euro! Wel op maandag voor 13:00 aanmelden als je wil komen!

Zomeractiviteiten

Voor gezinnen die niet op vakantie kunnen en/of gaan hebben we twee activiteiten georganiseerd. Een buurt picknick op 20 augustus in het Schoterbos. En een ouder & kind activiteit op 22 augustus: een uitje naar speeltuin De Veilige Haven in IJmuiden.

Op de picknick waren ongeveer 60 deelnemers en naar de speeltuin zijn 12 moeders en 17b kinderen mee geweest.